There will be so many fine creations in Reno for Compression! Art and Fire. SA’s tractor has always been a favorite: [url=http://www.loupiote.com/burningman/photos/3909473784.shtml][img]http://www.loupiote.com/burningman/photos_m/3909473784-fire-cannon-flameall-tractor-burning-man.jpg[/img][/url]
Thanks for supporting Controlled Burn in Nevada’s Big Give as we raise funds for Compression! Art and Fire. Your generosity is appreciated. Time to burn!
Let’s do it again for 2013!
Here’s just a teaser from 2012:
Photo is by ShortChineseGuy
Things are on track. Grants submitted and scored, and fundraisers to come. Gemini took a demanding new job last year, so this year Erika has agreed to steer the Compression ship. A more capable person could not be had!
Stay tuned for more updates very soon.
Let’s get it done!
It all happens Saturday!
I hadn’t mentioned before our Glam Mantis vs. Mini Man epic battle, but here’s just a small teaser:
…and here’s the schedule. You can also view this on the Schedule Page:
Preliminary Schedule Updated 7/23/12 unless something majorly catastrophic happens, this is IT!
3:00 PM Opening Ceremony Thanks for coming to our Festival! (5 min)
3:05 PM Object Manipulation Featuring members of Vulcan Crew and Controlled Burn! Poi, staff, fans, anything you can think to or have, bring it and play! (40 min)
3:50 PM Hoop Jam Lisa Rizzoli and BohoHoops fun with hula hoops! (40 min Jam)
4:30 PM Martial Arts Demonstration Featuring David Hirshman (10 min)
4:35 PM Dragonfly Aerials Reno’s own flying Aerialists (20 min)
4:55 PM Portal of Evolution Dedication Collaborators (10 min)
5:10 PM Modern Gypsy Deeta Pasero’s belly dance troupe from Redding, CA (10 min)
5:20 PM Anahata Local Bellydance troupe born from TMCC dance class (5 min)
5:25 PM Destynee Howell Solo performance (10 min)
5:35 PM World Dance Collective Cloudlight (5 min)
5:40 PM Dragonfly Aerials Chelsea Chen directed Aerial perfection (20 min)
6:05 PM World Dance Collective Large Piece, Afro-Belly Fusion (10 min)
6:25 PM Le Cirque Vagabond Ben Pierson directs Reno’s acrobatic offering (20 min)
6:50 PM Modern Gypsy Cirque Set (15 min)
7:10 PM eNVision Performing Arts Reno percussion awesome sauce (20 min)
7:30 PM Modern Gypsy as elephants (5 min)
7:40 PM BoHo Hoops LED hooping! (10 min)
7:50 PM Devil Stick Dave David Hirshman showcasing his talent (5 min)
7:55 PM eNVision Performing Arts Percussion group featuring propane flame effects by Dave King of Controlled Burn and programmed by Stu D’Alessandro (10 min)
8:15 PM Temple of Poi Welcome GlitterGirl and her Bay Area School to Reno! (25 min)
8:45 PM Oregon Conclave New this year, BIG fire, from Oregon (15 min)
9:05 PM Vulcan Crew Precision fire spinning from the Bay Area (15 min)
9:25 PM Controlled Burn Ladies and Gentleman…set (20 min)
9:45 PM Glam Mantis/Mini Man Battle! (15 min)
10:00 PM Controlled Burn Fire Finale featuring Flame and Finesse (20 min)
10:20 PM Black Rock City All-Stars Close down our festival with a rockin’ dance party! (40 min)
See you Saturday!
Thank you so much to our community!
With your help, we managed to raise $1,380 towards the festival! This is great news for us. It’s interesting when you plan an event like this, because you ALWAYS shoot for the moon, then you scale back where you have to to make things work =)
We are super excited that we did so well with this fundraiser and we have fellow fire lovers to thank! We’ve already sent out emails about fulfillment to those who gave at that level. And now, you will see this ONLY here on the Compression site this soon, here’s a preview of our 5th Anniversary patch!
We still have vendor space available, so if you are interested, please check out our Vendor page.
We have more fire groups this year, welcome back many old friends, and are looking forward to this year’s festival, now just over a month away!
We need our community this year to make the 6th Compression the best one yet!
Please contribute through www.nevadagives.org during Nevada Big Give.
The above pic is by Joy Horan, and it’s of the lovely ladies of Unmata, showcasing their AWESOME core strength and stellar dance moves. Gosh, I love those ladies!
Well, here’s today’s update….
- Our Artown event has been approved!
- Our grant has been secured, although it was for less than we thought or needed…
- Stay tuned for a super exciting chance to help fund Compression and make it all happen for our 5th Anniversary!
- Today I have been updating the performer contracts, vendor application, and photographer application. Good times, I tell ya!
- We are considering closing an ADDITIONAL BLOCK of Virginia Street, a place to put more art cars…that might be VERY exciting…
We are excited to make this the best festival yet! Stay tuned for more updates….